KINDEREN VAN AFRIKA

Afrikaans avontuur en handboek ineen

 

In de ontwikkelingshulp is de afgelopen jaren veel geld verspild. Sommige landen staan er zelfs slechter voor dan vroeger, vooral in Afrika. Veel westerse politici willen fors bezuinigen op de hulp of zelfs stoppen.
Ton van der Lee besloot uit onvrede met de fouten die overheden en andere instanties maken een eigen project op te zetten in een vissersdorp in Mali. Maar hij deed dat ook uit liefde voor Afrika en uit zijn overtuiging dat we het niet op mogen geven. Vooral voor de kinderen van Afrika, want zij zijn de kwetsbaarste groep. Hij is ervan overtuigd, dat de toekomst van ontwikkelingssamenwerking niet in grote projecten ligt maar juist in kleinschalige hulp. Een groeiende groep mensen in Nederland deelt zijn mening: inmiddels zijn er al ruim 10.000 kleine, particuliere initiatieven om mensen in de derde wereld te helpen. Het is op dit moment de meest succesvolle sector binnen ontwikkelingssamenwerking.

 

In dit boek doet Ton van der Lee verslag van de manier waarop hij zijn project opzette en vormgaf. Hij vertelt met liefde over de mensen van ‘zijn dorp’ en hun leven, over de successen, valkuilen en mislukkingen. ‘Kinderen van Afrika’ is ook een handboek voor mensen die een eigen hulpproject hebben of er een willen beginnen, met veel praktische tips en informatie.

 

Ton van der Lee woonde twaalf jaar in Afrika. Hij publiceerde er zeven boeken over en maakte diverse televisie documentaires over het continent.

 

Lees meer bij NOS of Wereldomroep:

 

 

De pers over het werk van Ton van der Lee:

 

‘Een aanrader voor iedereen die naar Afrika wil’  Het Parool

 

‘Afrika zit in zijn lijf, zijn hoofd, zijn hart’ De Telegraaf

 

‘Zeer sfeervolle, beeldend beschreven reisverhalen’ Trouw

 

‘In beeldende zinnen roept hij een haast onbedorven wereld op’ De Volkskrant

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sylvie Steffers bij Uitgeverij Balans,    s.steffers@uitgeverijbalans.nl of 020-5247500